Αλλάζουμε τον κόσμο ξεκινώντας από τα παιδιά

By Τζωρτζίνα Καρναχωρίτη /

Αλλάζουμε τον κόσμο ξεκινώντας από τα παιδιά

Τι είναι τελικά αυτό που κάνει τα παιδιά ευτυχισμένα;

Είμαστε κι εμείς γονείς, όπως κι εσύ, και ξεκινήσαμε ν’ απαντήσουμε σ’ αυτήν την ερώτηση όταν πρωτοασχοληθήκαμε με τον χώρο των παιδικών προϊόντων πριν από 8 χρόνια.

Μετά από όλο αυτόν τον καιρό, και έχοντας δώσει τις δικές μας απαντήσεις (θα τις δεις παρακάτω), η φυσική εξέλιξη ήταν να δημιουργήσουμε το Cozykids, ένα καινούριο e-shop με επιλεγμένα, ξεχωριστά προϊόντα για παιδιά. Ο σκοπός αυτού του blog είναι να γνωριστούμε και να ανακαλύψουμε μαζί τρόπους για να κάνουμε τα παιδιά μας χαρούμενα.

 

Πώς γίνονται τα παιδιά ευτυχισμένα;

Τα παιδιά είναι πραγματικά ευτυχισμένα όταν υπάρχει από την πλευρά μας αγάπη και ενασχόληση. Όταν περνάμε χρόνο μαζί τους, παίζοντας, συζητώντας και προσπαθώντας να διεισδύσουμε στον δικό τους κόσμο.

Η αγάπη του γονιού συμπληρώνεται με τον καλύτερο τρόπο, όταν δίνεται στα παιδιά χώρος να εκφραστούν, όταν έχουν επιλογές και παίρνουν πρωτοβουλίες, και όταν έχουν ελευθερία στο παιχνίδι. Είναι κάτι που βλέπουμε καθημερινά παρατηρώντας τα παιδιά μας: είναι πολύ σημαντικό γι’ αυτά να περνάνε το χρόνο τους παίζοντας και διασκεδάζοντας, σε έναν χώρο στον οποίο νιώθουν ξενοιασιά, άνεση και ασφάλεια.

Σ’ αυτό παίζει καθοριστικό ρόλο φυσικά η δική μας παρουσία. Συμβάλλει, επίσης, στο να νιώσουν αυτήν την ασφάλεια και το περιβάλλον στο οποίο μεγαλώνουν, είτε αυτό είναι τα παιχνίδια τους, είτε τα έπιπλα και τα μικροαντικείμενα που υπάρχουν στην καθημερινότητά τους, τα ρούχα τους ή ακόμα και η χρήση των αξεσουάρ που χρειάζονται στο φαγητό, το σχολείο ή τη βόλτα.

 

Το κίνητρο μας.

Πήραμε, λοιπόν, την απόφαση να δημιουργήσουμε το Cozykids επειδή απλά τρελαινόμαστε να βλέπουμε χαρούμενα παιδιά, και απ’ αυτό αρχίζουν όλα.

Όταν ξεκινήσαμε το πρώτο μας κατάστημα FLEXA στο Mediterranean Cosmos της Θεσσαλονίκης το 2008, ο στόχος μας ήταν να βλέπουμε παιδιά που αναπτύσσονται σε ασφαλές και υγιές περιβάλλον, με αγάπη και δημιουργικό παιχνίδι.

Καθώς σας γνωρίζαμε με τον καιρό, μας ζητούσατε ένα ηλεκτρονικό κατάστημα από το οποίο θα μπορείτε να προμηθεύεστε τα προϊόντα μας, οπότε κάπως έτσι προέκυψε το Cozykids – για να ικανοποιήσουμε αυτή σας την ανάγκη. Η δική μας ικανοποίηση είναι να βλέπουμε χαρούμενους γονείς και παιδιά, έχοντας βρει είτε στα φυσικά καταστήματα είτε στο website του Cozykids αυτό που χρειάζονται.

 

 

Πώς συμβάλλουμε στη χαρά του παιδιού σου;

Αυτό που κάναμε από την πρώτη στιγμή στα καταστήματα (και συνεχίζουμε να κάνουμε μέσα από το Cozykids) είναι να σε βοηθάμε να επιλέξεις αυτό που πραγματικά χρειάζεσαι. Δεν είναι όλα τα παιχνίδια (ή αξεσουάρ, ή έπιπλα) κατάλληλα για κάθε περίπτωση. Κάθε παιδί είναι διαφορετικό, και παίζουν ρόλο πολλοί παράγοντες στο να κάνει ο γονιός τη σωστή επιλογή.

Γι’ αυτόν τον λόγο έχουμε χρησιμοποιήσει οι ίδιοι σχεδόν όλα τα προϊόντα, οπότε γνωρίζουμε το καθένα ξεχωριστά και ξέρουμε να σου πούμε τα θετικά αλλά και τα αρνητικά του. Μάλιστα, κατά μέσο όρο περίπου το 1 στα 10 από αυτά αποσύρεται αφού το χρησιμοποιήσουμε, αν δεν είναι στα επιθυμητά πρότυπα.

Είμαστε μια μικρή ομάδα 20 ατόμων συνολικά, και η βασική δουλειά μας είναι να σε ακούμε και να ανακαλύπτουμε μαζί ποιο είναι το κατάλληλο προϊόν για τις ανάγκες του παιδιού σου. Και αν τυχόν διαπιστωθεί ότι δεν έχουμε αυτό που χρειάζεσαι, μας αρέσει πολύ να το βρίσκουμε ώστε να μπορείς να το αποκτήσεις!

Η επιλογή των προϊόντων που προτείνουμε γίνεται συνυπολογίζοντας τη χρησιμότητα, την ασφάλεια, την ποιότητα και το design τους. Δεσμευόμαστε παράλληλα (γνωρίζοντας τη σημασία της δέσμευσης) πως οι τιμές των προϊόντων μας είναι οι σωστές και δεν θα βρεις χαμηλότερες στην αγορά. Σκοπός μας είναι να σου προσφέρουμε μέσα από το Cozykids όσο το δυνατόν μεγαλύτερη ποικιλία από επιλεγμένα και ξεχωριστά είδη, τα οποία είμαστε σίγουροι ότι είναι απολύτως ασφαλή και κατάλληλα για τη σωστή ανάπτυξη των παιδιών.

 

Οι προτασεις μας

Δημιουργικά και εκπαιδευτικά παιχνίδια κάθε είδους.

Φροντίσαμε να υπάρχει ατελείωτη ποικιλία από πρωτότυπα και ασφαλή παιχνίδια: ξύλινα, υφασμάτινα, δημιουργικά, εξωτερικού χώρου, οχήματα, παζλ, μαγνητικά, επιτραπέζια και βιβλία.

Δες όλα τα παιχνίδια


Αξεσουάρ και άλλα είδη για τη βρεφική ηλικία

Ό,τι μπορεί να χρειαστείς για το μωρό: αλλαξιέρες, φορητά φωτάκια νυκτός, υφασμάτινα βρεφικά παιχνίδια, παπουτσάκια, είδη για τον ύπνο και κρεβατάκια, αξεσουάρ βόλτας.

Δες όλα τα βρεφικά είδη


Ο χώρος του παιδιού: Δωμάτιο, Playroom, Σαλόνι

Ο χώρος στον οποίο ζει και μεγαλώνει το παιδί είναι εξαιρετικά σημαντικός για την ανάπτυξή του. Καθίσματα, πουφ, τραπεζάκια, ράφια, διακοσμητικά και μέσα αποθήκευσης.

Δες όλα τα είδη διακόσμησης


Παιδικά αξεσουάρ για το φαγητό, το σχολείο και για πολλές άλλες χρήσεις

Όλα εκείνα τα “μικροπράγματα”, τα οποία τελικά είναι απαραίτητα.

Δες όλα τα αξεσουάρ


Θέλουμε, λοιπόν, να σε συμβουλεύσουμε ώστε να ανακαλύψεις μέσα από τα προϊόντα που θα βρεις στο site τα πιο κατάλληλα για να αναπτυχθεί το παιδί σου σωστά, με τρόπο δημιουργικό και με ασφάλεια. Τις ανάγκες που υπάρχουν τις γνωρίζεις καλύτερα εσύ, ενώ ο δικός μας ρόλος είναι να σε κατευθύνουμε για να κάνεις τη σωστή επιλογή.

Γι’αυτό θέλουμε να σε γνωρίσουμε και να καταλάβουμε τι χρειάζεσαι. Επικοινώνησε μαζί μας με όποιον τρόπο σε βολεύει (Facebook, Instagram, Live chat στο website, email ή τηλεφωνικά στο 2310467574), για να σε βοηθήσουμε στις επιλογές σου.

Αν θέλουμε ν’ αλλάξει ο κόσμος, ξεκινάμε σίγουρα από τα παιδιά 🙂

ESPA Banner Ψηφιακός μετασχηματισμός