Ο πιο εύκολος τρόπος για να μάθει το παιδί ποδήλατο

Από την Νίκη Παπασταυράκη /

Ο πιο εύκολος τρόπος για να μάθει το παιδί ποδήλατο

ΑΝΟΙΞΗ – ΩΡΑ ΓΙΑ ΠΟΔΗΛΑΤΟ

Φέτος μας απασχόλησε για πρώτη φορά το θέμα του ποδηλάτου για τον μικρό μας, τον Κωστή.

Προσωπικά, δεν είμαι οπαδός των αυτοκινήτων και των μέσων μαζικής μεταφοράς. Το ίδιο και ο άνδρας μου, ο Δημήτρης. Προτιμάμε πιο απλούς και φυσικούς τρόπους μετακίνησης, όπως το περπάτημα και το ποδήλατο. Καθώς ο καιρός άρχισε να βελτιώνεται τελευταία, αποφασίσαμε κι εμείς δειλά-δειλά να αρχίσουμε τις πρώτες μας ανοιξιάτικες, οικογενειακές βόλτες.

Η μεγαλύτερη διαφορά σε σχέση με την ίδια εποχή πέρσι είναι η απουσία του βρεφικού καροτσιού, μιας και ο Κωστής πλέον είναι αισίως 19 μηνών και, ως εκ τούτου, έχει εξελιχθεί σε μέγα τρεχαντήρι!

Από τη μία οι βόλτες μας έγιναν πολύ πιο ευχάριστες, καθώς δεν απαιτείται πλέον το αναγκαστικό κουβάλημα του καροτσιού και των παρελκόμενών του, από την άλλη όμως είναι πιο εξουθενωτικές. Το να κυνηγάς ένα πιτσιρίκι γεμάτο ενέργεια πέρα δώθε όλη μέρα, είναι σίγουρα καλύτερη γυμναστική ακόμη και από το να τρέξεις μαραθώνιο!

Έτσι, είπαμε με τον σύζυγο να μυήσουμε και τον μικρό μας στον μαγικό κόσμο του ποδηλάτου, χωρίς πίεση, έτσι ώστε και αυτός με τη σειρά του να το αγαπήσει όπως κι εμείς, και να μπορούμε σύντομα να βγαίνουμε βόλτα με το ποδήλατο οι τρεις μας.

Το πρώτο πράγμα που αναρωτηθήκαμε, βέβαια, ήταν πώς μπορεί να μάθει το παιδί ποδήλατο με φυσικό τρόπο, και χωρίς να φοβηθεί. Επιπλέον, αναζητούσαμε έναν τρόπο ώστε η όλη διαδικασία να μην του φανεί βουνό, αλλά και να μην χρειάζεται να είναι κάποιος από εμάς διαρκώς δίπλα του και να τον προσέχει.

ΤI EINAI TΑ ΠΟΔΗΛΑΤΑ ΙΣΟΡΡΟΠΙΑΣ

Γνώριζα ήδη από τα καταστήματα FLEXA ότι τα ποδήλατα ισορροπίας είναι ο προτιμότερος τρόπος εκμάθησης ποδηλάτου γι’ αυτές τις ηλικίες, οπότε είπαμε να το ψάξουμε περισσότερο. Κάνοντας λίγο πιο αναλυτική έρευνα αγοράς, επαληθεύσαμε ότι ένα ποδήλατο ισορροπίας έχει τα εξής φοβερά πλεονεκτήματα:

1. Αντίθετα με τα συμβατικά ποδήλατα, το παιδί μαθαίνει πρώτα να ισορροπεί και μετά να κάνει πετάλι. Αυτό είναι, φυσικά, και το πιο σημαντικό στην όλη διαδικασία, ενώ ταυτόχρονα είναι πολύ καλύτερα για ένα παιδί να μάθει ισορροπία σε όσο το δυνατόν μικρότερη ηλικία.

2. Επιπλέον, με τα ποδήλατα ισορροπίας, έχει από την πρώτη στιγμή μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση, καθώς πατάει με ολόκληρα τα πέλματά του στο έδαφος και δίνει ώθηση με τα πόδια του σαν να περπατάει, γεγονός που το κάνει να νιώθει απολύτως ασφαλές.

Για τους γονείς που είναι σαν εμάς και διστάζουν λίγο στην ιδέα του παιδιού πάνω σε ποδήλατο με δύο ρόδες από τόσο νωρίς, υπάρχει και η πολύ ωραία εναλλακτική του τρίκυκλου Topmark. Είναι ένα ποδήλατο ισορροπίας που, ανάλογα με την ηλικία και την ετοιμότητα του παιδιού, ρυθμίζεται σε ύψος, αλλά (το σημαντικότερο) μεταμορφώνεται εύκολα από τρίκυκλο σε δίκυκλο!

Κι εμείς στο Topmark καταλήξαμε τελικά, αν και το θέμα των δύο τροχών είναι περισσότερο ψυχολογικό για τους γονείς. Όλα τα ποδήλατα ισορροπίας είναι φτιαγμένα για παιδιά αυτής της ηλικίας, και εξίσου κατάλληλα και αποτελεσματικά.

Μ’ αυτόν τον τρόπο, λοιπόν, είδαμε τον Κωστή να περνά στην εξισορρόπηση πάνω σε δύο τροχούς πολύ πιο εύκολα, με αποτέλεσμα να μαθαίνει ποδήλατο σχεδόν χωρίς να το καταλάβει και χωρίς να φοβάται καθόλου! Άσε που δεν υπήρχε λόγος να τον προσέχουμε ιδιαίτερα, αφού η όλη ιστορία του φάνηκε παιχνιδάκι από την πρώτη στιγμή. Με τα πολλά, γίνεται πλέον αυτόνομος σιγά σιγά και είναι γεμάτος χαρά που απέκτησε πλέον το δικό του «όχημα», με το οποίο κινείται παντού όλο καμάρι, εντός κι εκτός σπιτιού.

Ρίξε μια ματιά στο e-shop του CozyKids. Θα βρεις πολλά διαφορετικά ποδήλατα ισορροπίας, για να διαλέξεις αυτό που κάνει για το δικό σου παιδί:

Δες τα όλα εδώ

5
5
στα 5
Βάσει της άποψης
66
ατόμων
Δες τι λένε για εμάς
Cozy Kids Testimonials:
5
Γιατί πάνω απ όλα είναι άνθρωποι με χαμόγελο και κάνουν πράξη την επιθυμία κάθε παιδιού ❤️❤️❤️ Νικολα σ ευχαριστούμε πολύ ❤️❤️(κατάστημα Θεσσαλονίκης ) ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Nasos Iriot
Cozy Kids Testimonials:
5
Σας ευχαριστώ για όλα! Εξυπηρετικοί και υπεύθυνοι. Μας βοήθησαν σε ότι χρειαστήκαμε με ευγένεια και συνέπεια.
Eirini Nalpantidou Trichona
Cozy Kids Testimonials:
5
Παρελαβα τα δωρακια μου το μεσημερι .. γρηγορη εξυπηρέτηση, ομορφη συσκευασια δωρου, καλη ποιότητα... ευχαριστω πολυ ...
Ioanna Dimopoulou
Cozy Kids Testimonials:
5
Εξαιρετικα προϊοντα, ταχυτατη εξυπηρετηση!
Tom Bassios
Cozy Kids Testimonials:
5
Άψογη συνεργασία, γρήγορη παράδοση! Ευχαριστούμε πολύ για το δωράκι! Είναι πολύ πρακτικό!
Margarita Papaiwannou-Zafeiri
Cozy Kids Testimonials:
5
Φοβερη εξυπηρετηση...τα lorena canals φοβερα παιδικα χαλια. τα συστηνω ανεπιφυλακτα!!
Kelly Syggelou
Cozy Kids Testimonials:
5
Εξαιρετική Εξυπηρέτηση! Μακράν από τους καλύτερους επαγγελματίες που έχω συναντήσει! Σε ευχαριστώ πολύ Παύλο!
Agni Pk
Cozy Kids Testimonials:
5
Τρομερή εξυπηρέτηση, ο Κ Παυλος με κατατοπισε και με βοηθησε δια τηλεφώνου να βρω το κατάλληλο τροχήλατο για τον μπόμπιρα μου! Τρομερός επαγγελματισμός, ευγένεια και άμεση εξυπηρέτηση και φυσικά μη ξεχνάμε την ποιότητα και την ποικιλία των προϊόντων. συγχαρητηρια και ευχαριστούμε πολύ !!!
Angeliki Chouchoumi
Cozy Kids Testimonials:
5
Super products, excellent customer service! Thank you Pavlos!
Ioanna Serafeimidou
ESPA Banner Ψηφιακός μετασχηματισμός