8 αξεσουάρ και παιχνίδια που θα κάνουν τη βόλτα με το μικρό πιο εύκολη

Από την Νίκη Παπασταυράκη /

8 αξεσουάρ και παιχνίδια που θα κάνουν τη βόλτα με το μικρό πιο εύκολη

Όποτε έχει καλό καιρό και ήλιο, θυμάμαι την εποχή που μεγάλωσε λίγο ο Κωστής και αρχίσαμε να βγαίνουμε από το σπίτι. 

Κάθε φορά που ετοιμαζόμασταν για την οικογενειακή μας βόλτα στη λιακάδα ζούσα αυτόν τον μίνι πανικό της προετοιμασίας. Ξέρεις, αυτό που έχεις να σκεφτείς ένα σωρό πράγματα: Τι να πάρω μαζί που να κρατήσει το μικρό απασχολημένο για ώρα; Με ποιο παιχνίδι του αρέσει πιο πολύ να παίζει; Πόσα πράγματα θα πάρω μαζί τελικά;

Ειδικά αν έχεις πιο μικρό παιδί, ας πούμε 1 με 2 ετών, υπάρχει το έξτρα θέμα των αξεσουάρ: Πήρα πιπίλα, αλλαξιέρα, ένα μπουφανάκι μπας και χρειαστεί, μια αλλαξιά, πάνες, μωρομάντηλα, σαλιάρα, το τάπερ με το φαγητό, το παγούρι με το νερό, τα φρούτα;

Και πες ότι αυτό το λύσαμε. Πες ότι το έμπειρο μυαλό μας έχει κάνει πλήρη λίστα, ταξινομημένη αλφαβητικά, χωρισμένη σε κατηγορίες (ρούχα, παιχνίδια, αξεσουάρ, φαγητό), είμαστε οργανωμένοι γενικά. Το άλλο φλέγον ερώτημα είναι:

😯 Πώς τα κουβαλάω όλα αυτά; 😯

Δεν υπήρχε περίπτωση να περνάω το ίδιο πράγμα κάθε φορά που βγαίνουμε έξω, οπότε με τον καιρό άρχισα να τα λύνω ένα ένα αυτά τα θέματα.

Το έχω ψάξει αρκετά από τότε, και για πολλά από τα ζητήματα της βόλτας έχω βρει ωραίες λύσεις εδώ, στο CozyKids. Ειδικά κάποια από τα παιχνίδια είναι πολύ έξυπνα και οικονομικά και δεν είχα δει αλλού παρόμοια. Στο κεφάλαιο αξεσουάρ, από την άλλη, είναι που ερωτεύτηκα μάρκες όπως η Nobodinoz, η Lilliputiens και η Affenzahn. Έχω δοκιμάσει αρκετά από αυτά, ενώ για κάποια άλλα ο Κωστής είναι λίγο μικρός ακόμα – μόλις μεγαλώσει λίγο όμως θέλω οπωσδήποτε να τα πάρω.

Σε γενικές γραμμές, μπορώ πλέον να πω με χαρά ότι έφτασα σε σημείο να έχει γίνει ήδη η βόλτα μας αισθητά πιο εύκολη ως διαδικασία – πιο ξένοιαστη για εμάς και πιο διασκεδαστική για τον Κωστή.

Είπα, λοιπόν, να σου προτείνω εδώ μερικές από τις ιδέες που μου άρεσαν περισσότερο και πιστεύω ότι θα σου λύσουν κι εσένα τα χέρια όταν βγάζεις το μικρό σου βόλτα. Τις έχω χωρίσει σε δύο ομάδες: σε αξεσουάρ και σε παιχνίδια.

Αξεσουάρ

Υφασμάτινη κουδουνίστρα με κρίκο οδοντοφυΐας

Αυτή η πρακτική κουδουνίστρα δεν έχω αποφασίσει αν είναι περισσότερο αξεσουάρ ή παιχνίδι, αλλά μάλλον είναι μισό μισό.

Πάντως την θέλεις οπωσδήποτε μαζί όταν είσαι έξω με το μωρό: Είναι μία φανταστική ιδέα για να μην έχεις να κουβαλάς τρία διαφορετικά πράγματα, γιατί κρατάει το παιδί απασχολημένο με τρεις διαφορετικούς τρόπους. Εκτός από την κουδουνίστρα, έχει ταυτόχρονα δύο δαχτυλόκουκλες, μασητικό, και κλιπ πιπίλας. Είναι κατάλληλη για βρέφη από την πρώτη μέρα που θα γεννηθούν, κι έχει όλες τις προδιαγραφές για να δεθούν μαζί του και να γίνει το αγαπημένο τους παιχνίδι.

Θα βρεις όλες τις κουδουνίστρες εδώ.

Στρώμα παιχνιδιού και τσάντα Play & Go

Εντάξει, με το Play & Go κάθε φορά ανακαλύπτω και μια νέα χρήση του, που δεν είχα ξανασκεφτεί. Βασικά τις περισσότερες φορές το χρησιμοποιεί ο μικρός με διαφορετικό τρόπο από μόνος του.


Έχουμε και λέμε: Κατά βάση είναι ένα στρώμα παιχνιδιού. Απλώνει, δηλαδή, όλα τα παιχνίδια του επάνω και κάθεται εκεί και παίζει χωρίς να τα σκορπάει σε όλο το σπίτι. Το φανταστικό όμως είναι την ώρα που πρέπει να τα μαζέψει. Όπως είναι τα παιχνίδια πάνω στο στρώμα, τσουπ! Το κλείνει τραβώντας το κορδόνι, και το πηγαίνουμε στο δωμάτιό του, όπου έχει το δικό του σημείο αποθήκευσης.

Αυτή ήταν η βασική του χρησιμότητα το χειμώνα, και μας είχε γλιτώσει πολύ χρόνο από το μάζεμα, αλλά ταυτόχρονα και πολύ πόνο από το να πατάμε πεταμένα αυτοκινητάκια και άλλα ψιλικά. Όταν αρχίσαμε, όμως, να βγαίνουμε έξω για βόλτες ή για επισκέψεις για παιχνίδι, μια μέρα εκεί που ετοιμαζόμασταν μου ήρθε η ιδέα:

Μπορεί να το χρησιμοποιεί σαν τσάντα και να παίρνει μαζί του τα παιχνίδια που θέλει! Τώρα το επόμενο στάδιο είναι να το παίρνουμε όταν πάμε στο πάρκο, και το καλοκαίρι στη θάλασσα, για να έχει μέσα όλα τα παιχνίδια της παραλίας.

Εμείς έχουμε ακόμα μόνο ένα Play & Go, αλλά έχω δει κάποιες μαμάδες που έχουν δύο ή τρία διαφορετικά, γιατί τους βολεύει στην ταξινόμηση των παιχνιδιών. Είναι μια ωραία ιδέα, ειδικά αν τα παιδιά σου είναι από εκείνα που έχουν άπειρα παιχνίδια και έχουν γεμίσει με αυτά όλες οι ντουλάπες, τα συρτάρια, τα ράφια και οι ελεύθερες γωνίες στο παιδικό δωμάτιο.

Το άλλο που βλέπω να κάνουν μερικά παιδιά (λίγο μεγαλύτερα από τον δικό μας) είναι ότι, μόλις τελειώσουν το παιχνίδι και κλείσουν το Play & Go, το σέρνουν μόνα τους μέχρι το δωμάτιό τους! Το βλέπουν, δηλαδή, κι αυτό σαν κομμάτι του παιχνιδιού.

Το Play & Go βγαίνει σε πολλά διαφορετικά σχέδια. Δες τα όλα στο e-shop.

* Bonus tip:

Υπάρχουν και σχέδια τα οποία είναι αδιάβροχα! Ό,τι καλύτερο δηλαδή για το καλοκαιράκι που έρχεται, ώστε να βάζεις μέσα όλα τα τσιμπράγκαλα της παραλίας (μαγιό, κουβαδάκια, αντηλιακό, καπέλο, καρεκλάκι, παντοφλάκια, πετσετούλα, κάτι να φάμε στο δρόμο, τα αγαπημένα παιχνίδια και άλλα τόσα, ξέρεις!).

Αλλαξιέρα και σάκος από τη Nobodinoz

Τη Nobodinoz την έχω αγαπήσει, σου το είπα ήδη. Τα σχέδιά της είναι απλά πανέμορφα, κι έχω ξεχωρίσει κατά καιρούς διάφορα αξεσουάρ και διακοσμητικά – μερικά τα έχουμε στο σπίτι, ενώ άλλα τα έχω βάλει στο μάτι για να τα πάρω με την πρώτη ευκαιρία.


Όταν βγαίνουμε βόλτα μ’ έχει βολέψει πολύ το σετάκι σάκος - αλλαξιέρα. Σε πρακτικό επίπεδο, ξενοιάζεις εντελώς από τη σκέψη της αλλαγής όταν είσαι έξω, αφού είσαι πλήρως οργανωμένη και μπορείς να αλλάξεις το παιδί σχεδόν όπου κι αν χρειαστεί.

Εκεί όμως που η Nobodinoz δεν παίζεται με τίποτα είναι το design. Όλα τα προϊόντα της σχεδιάζονται και κατασκευάζονται στην Ισπανία και βγαίνουν σε φανταστικά σχέδια. Μπορείς είτε να διαλέξεις αυτό που προτιμάς, είτε να κάνεις σετ συνδυάζοντας διαφορετικά σχέδια μεταξύ τους. Για παράδειγμα δες πόσο ωραία συνδυάζονται τα χρώματα από τις σειρές Granada, Marbella και Los Angeles.

Μπορείς να δεις εδώ όλα τα χρώματα και να διαλέξεις αυτά που σου αρέσουν:

Στρωματάκια – αλλαξιέρες

Σάκοι βόλτας

Παγούρι νερού

Χωρίς παγούρι δεν πας πουθενά, είναι από τα απαραίτητα αξεσουάρ βόλτας για νερό, χυμό, ή για το γάλα του παιδιού.

Στο CozyKids φέρνουμε πολύ όμορφα παγούρια  που μου αρέσουν πολύ. Είναι όλα απόλυτα ασφαλή και οικολογικά, με πολύ καλή χωρητικότητα για τις ανάγκες των παιδιών.


Είναι ανθεκτικά και πολύ βολικά σαν μέγεθος, έχω διαπιστώσει: Αρκετά μεγάλα σε χωρητικότητα, αλλά και αρκετά μικρά για να χωράνε εύκολα στην τσάντα. Κατά τ’ άλλα, η επιλογή είναι καθαρά προσωπικό θέμα. Υπάρχουν πολλά σχέδια και χρώματα για να διαλέξει το παιδί όποιο του αρέσει.

Παιδική τσαντούλα βόλτας

Για το τέλος άφησα τα υπέροχα ζωάκια - τσαντάκια της Affenzahn! Τα σχέδια είναι πάρα πολλά και χρωματιστά. Αυτό που όμως, πιθανά δεν ξέρεις, όπως δεν το ήξερα κι εγώ, είναι ότι αυτές οι τσάντες είναι φτιαγμένες από ανακυκλώσιμα μπουκάλια! Δεν είναι φανταστικό; Επίσης να ξέρεις πως έχουν αρκετά μεγάλη χωρητικότητα και πολλά τσεπάκια και θηκούλες, ειδικά για κάθε τι που θέλεις να πάρεις μαζί σου, όπως το μπουκάλι του νερού, το ταπεράκι με το φαγητό, ο χυμός, κάποιο μικροσκοπικό παιχνίδι που θέλει να το βρίσκει εύκολα και ότι άλλο σου χρειάζεται!


Είναι κατάλληλες και για το σχολείο 😉

Παιχνίδια

Scooter

Εννοείται ότι παιχνίδια όπως τα scooter της Banwood και της Scoot & Ride κάνουν τη ζωή μας πολύ πιο εύκολη. Είναι ασφαλή, εύκολα για να τα μάθει το παιδί, και παίζει με τις ώρες αφού κάνουν τη βόλτα του να μοιάζει με περιπέτεια.

Το καλό με τα προϊόντα της Scoot & Ride είναι ότι με ένα πατίνι ξενοιάζεις για πολύ καιρό. Ανάλογα με το μοντέλο που θα επιλέξεις, μπορεί το παιδί να το έχει από 12 μηνών, και είναι έτσι σχεδιασμένο ώστε να τροποποιείται πολύ εύκολα και να μπορεί να το χρησιμοποιεί μέχρι 6 ετών!

Μάλιστα το Highway Kick 1 που πήραμε, μας φάνηκε τρομερά χρήσιμο: Αρχικά, όταν το παιδί είναι μικρό, το χρησιμοποιείς με το ειδικό καθισματάκι. Αργότερα, όταν το παιδί μεγαλώσει λίγο, περιστρέφεις το κάθισμα, και μετατρέπεται πλέον σε ένα κανονικό, τρίκυκλο πατίνι.

Από την άλλη τα scooter της Banwood είναι μικρά , vintage ,σχεδιαστικά κοσμήματα χωρίς να υστερούν σε τίποτα σε λειτουργικότητα και ασφάλεια.

Σε όλα τα μοντέλα το τιμόνι ρυθμίζεται, οπότε το ψηλώνεις καθώς μεγαλώνει το παιδί κι έτσι μπορεί να το κρατήσει για περισσότερα χρόνια! Και οι δύο εταιρίες έχουν προβλέψει τα πάντα.

Φυσικά με τα πατίνια, όπως και με όλα τα τροχήλατα παιχνίδια, πρέπει πάντα το παιδί να φοράει κράνος. Τόσο η Banwood όσο και η Scoot & Ride έχουν κράνη κατάλληλα για παιδιά, σε διαφορετικά χρώματα.

Θα βρεις τα scooter και τα κράνη εδώ.

Tiger tribe

Εδώ είμαστε! Αυτό το είδος παιχνιδιών είναι το αγαπημένο μου 🙂

Φαντάσου ότι είσαι οπουδήποτε έξω για βόλτα, ή ακόμα και για φαγητό ή για καφέ. Όταν έχεις μαζί σου ένα 3χρονο παιδάκι και δεν θέλεις να το κυνηγάς γύρω γύρω (ή όταν πρέπει να μείνει για λίγη ώρα ήσυχο), χρειάζεσαι έναν εύκολο τρόπο για να απασχολείται.



Η Tiger Tribe έχει βγάλει αυτά τα φορητά μαγνητικά παιχνίδια, με πολύ ωραία θέματα – και για κορίτσια και για αγόρια. Είναι μικρά, οπότε τα κουβαλάς πανεύκολα παντού στη δική τους θήκη-τσαντάκι, αλλά φυσικά το καλύτερο είναι ότι είναι μαγνητικά! Δηλαδή δεν χάνονται εύκολα τα κομμάτια, ούτε πέφτουν κάθε λίγο για να χρειάζεται να ψάχνεις κάτω από τραπέζια και ανάμεσα στα πόδια του κόσμου για να τα βρεις.

Είναι ένα πολύ ωραίο, δημιουργικό παιχνίδι για το παιδί. Φτιάχνει ένα νέο σκηνικό κάθε φορά που παίζει, συνδυάζοντας τα μαγνητικά κομμάτια με διαφορετικό τρόπο. Στο e-shop υπάρχουν μαγνητικά παιχνίδια με διαφορετικά θέματα για να διαλέξεις.

Σπιράλ δραστηριοτήτων

Γνωρίζουμε ότι υπάρχουν, αλλά συχνά ξεχνάμε πόσο χρήσιμα μπορεί να είναι όταν βγαίνουμε από το σπίτι.

Είναι από εκείνες τις απλές λύσεις που κάποιες φορές μπορεί να μας γλιτώσουν από πολλούς μπελάδες. Όταν ήταν ο Κωστής λίγο πιο μικρός, το σπιράλ με δραστηριότητες που είχαμε τον ηρεμούσε και τον κρατούσε απασχολημένο, αλλά τον βοηθούσε και να κοιμηθεί πιο εύκολα.



Με λίγα λόγια είναι από τα παιχνίδια που φροντίζουν για την ψυχική ηρεμία της μαμάς και του μπαμπά!

Λόγω του σχήματός του, το σπιράλ μπορείς να το έχεις όπου κι αν βρίσκεται το παιδί: στο κρεβατάκι, στην κούνια, στο καροτσάκι ή στο καρεκλάκι του αυτοκινήτου, σε βόλτα ή σε ταξίδι. Αναλόγως τη μάρκα, στις δραστηριότητες συμπεριλαμβάνονται κουκλάκια, καθρεφτάκια, κουδουνάκια, και διάφορα άλλα παιχνίδια που κεντρίζουν το ενδιαφέρον του παιδιού. Δες όλα τα σπιράλ εδώ.

Way To Play

Το αποκορύφωμα! Ένα από το πιο καινούρια παιχνίδια του Cozykids, είναι αυτά τα υπέροχα, μαλακά και ευπλαστα κομμάτια δρόμου, τα οποία μπορούν να εφαρμώσουν σχεδόν σε κάθε επιφάνεια και λέγονται WayToPlay.


Κάθε κουτί περιλαμβάνει διαφορετικό αριθμό κομματιών και το παιδί καλείται να φτιάξει κάθε φορά και μια διαφορετική διαδρομή/ πίστα αγώνων και να ξεκινήσει το παιχνίδι του όπου κι αν βρίσκεται!


Αυτό το πήρα κι εγώ στον Κωστή, αφού είναι τόσο μαλακό δεν έχει κανέναν κίνδυνο για εκείνον και διασκεδάζει πραγματικά πολύ, προσπαθώντας να ενώσει τα κομμάτια και κάνοντας αγώνες με τα αμαξάκια του! Σας το συνιστώ ανεπιφύλακτα :)




5
5
στα 5
Βάσει της άποψης
66
ατόμων
Δες τι λένε για εμάς
Cozy Kids Testimonials:
5
Γιατί πάνω απ όλα είναι άνθρωποι με χαμόγελο και κάνουν πράξη την επιθυμία κάθε παιδιού ❤️❤️❤️ Νικολα σ ευχαριστούμε πολύ ❤️❤️(κατάστημα Θεσσαλονίκης ) ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Nasos Iriot
Cozy Kids Testimonials:
5
Σας ευχαριστώ για όλα! Εξυπηρετικοί και υπεύθυνοι. Μας βοήθησαν σε ότι χρειαστήκαμε με ευγένεια και συνέπεια.
Eirini Nalpantidou Trichona
Cozy Kids Testimonials:
5
Παρελαβα τα δωρακια μου το μεσημερι .. γρηγορη εξυπηρέτηση, ομορφη συσκευασια δωρου, καλη ποιότητα... ευχαριστω πολυ ...
Ioanna Dimopoulou
Cozy Kids Testimonials:
5
Εξαιρετικα προϊοντα, ταχυτατη εξυπηρετηση!
Tom Bassios
Cozy Kids Testimonials:
5
Άψογη συνεργασία, γρήγορη παράδοση! Ευχαριστούμε πολύ για το δωράκι! Είναι πολύ πρακτικό!
Margarita Papaiwannou-Zafeiri
Cozy Kids Testimonials:
5
Φοβερη εξυπηρετηση...τα lorena canals φοβερα παιδικα χαλια. τα συστηνω ανεπιφυλακτα!!
Kelly Syggelou
Cozy Kids Testimonials:
5
Εξαιρετική Εξυπηρέτηση! Μακράν από τους καλύτερους επαγγελματίες που έχω συναντήσει! Σε ευχαριστώ πολύ Παύλο!
Agni Pk
Cozy Kids Testimonials:
5
Τρομερή εξυπηρέτηση, ο Κ Παυλος με κατατοπισε και με βοηθησε δια τηλεφώνου να βρω το κατάλληλο τροχήλατο για τον μπόμπιρα μου! Τρομερός επαγγελματισμός, ευγένεια και άμεση εξυπηρέτηση και φυσικά μη ξεχνάμε την ποιότητα και την ποικιλία των προϊόντων. συγχαρητηρια και ευχαριστούμε πολύ !!!
Angeliki Chouchoumi
Cozy Kids Testimonials:
5
Super products, excellent customer service! Thank you Pavlos!
Ioanna Serafeimidou